TAB Gıda olarak, gıda güvenliği ve kalitesini kurumumuzun sürdürülebilirliği açısından en önemli konu başlıklarından biri olarak görüyoruz. Gıda güvenliği ve kalitesini tedarik zincirimizin ilgili tüm aşamalarında sağlama adına geniş kapsamlı kontrol faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Gıda ve gıdayla temas eden malzeme tedarikçilerimizin seçim ve onay süreçlerinde, tedarikçilerimizin gıda güvenliği ve kalitesine yönelik performanslarını değerlendiriyor, restoranlarımızda satışa sunduğumuz ürünleri kalite ve operasyon ekiplerimizin de desteğiyle takip ediyor, tedarikçilerimizi ve ürün kalitemizi sürekli geliştirmek adına geri bildirim mekanizmalarını etkin bir şekilde kullanıyoruz. 2023 yıl sonu verilerine göre gıda ve gıdayla temas adan ambalaj malzemeleri tedarikçilerimizin %91 Küresel Gıda Güvenliği İnisiyatifi onaylı kalite ve gıda güvenliği belgesine sahip olup ilgili standart gereklilikleri üzerinden her yıl bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmektedir. Kırmızı ve beyaz et ürünleri, unlu mamüller, patates kızartması gibi restoranlarımızda tüketicilerimizin beğenisine sunduğumuz ürünlerin içerik ve üretici bilgileri hakkında daha fazla bilgiye Ne Yediğini Bil platformumuz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Gıda güvenliğini ve kalitesini en üst seviyede tutmak, tüketicilerimize üstün hizmeti ve kaliteyi sunmak adına restoranlarımızı düzenli olarak denetime tabi tutuyoruz. Hem dış denetim hem de TAB Gıda’nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilen denetimler yasal mevzuata, kurum kalite ve gıda güvenliği politikamıza ve uluslararası seviyede faaliyet gösteren temsilcisi olduğumuz fast-food markalarının gerekliliklerine eş zamanlı olarak uymamıza yardımcı oluyor. Restoranlarda gıda güvenliği ve kalitesini artırmak adına, 2023 yılında 2.641 bağımsız denetim ve 352 iç denetim gerçekleştirdik.
Hızla artan insan nüfusu sebebiyle çevre kirliliği, gıda kıtlığı ve doğal kaynakların tükenmesi gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunlara bağlı olarak sektörümüz, temiz ve güvenli gıdaya erişim, çevresel sürdürülebilirlik ve insan sağlığı konularında birçok sorumluluğu üzerinde taşıyor. TAB Gıda olarak, bulunduğumuz hızlı servis restoran sektöründe çevresel ve sosyal alanlardaki sorumluluklarımızın farkındayız ve sektörümüzde sürdürülebilir bir başarı sağlamak için inovatif çözümler üretmenin kritik bir faktör olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin yenilikçi bakış açısına sahip şirketlerinden biri olarak, değişen tüketici talepleri, çevresel sürdürülebilirlik, gıda güvenliği ve kalitesi gibi sektörel sorumluluklar ve trendler, inovasyon çalışmalarımıza yoğunlaşmamıza ve bu çalışmaları hızlandırmamıza olanak sağlıyor. Bu bağlamda, Plant-Based Whopper® ürününü 2021 yılında pazara tanıtarak, sektörü yenilikçi bir ürün ile buluşturduk.
%0 Et, %100 Whopper® Lezzeti Son yıllarda küresel ölçekte değişen tüketim alışkanlıkları sebebiyle plant-based (bitkisel bazlı) ürünlerine doğru yönelimde artış olduğunu görüyoruz. Hayvansal ürünleri, çeşitli kaygılar sebebiyle beslenme tercihlerinden çıkaran tüketicilerimizin beklentilerini değerlendiriyor, tedarik zincirimizi ilgili beklentiler ışığında dönüştürüyor ve restoranlarımızda sunduğumuz ürünleri tüm tüketicilerimize hitap edebilmek adına çeşitlendiriyoruz. Plant-based Whopper ürünümüz hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.
TAB Gıda olarak, tedarik zincirimiz boyunca etik ilkelerimiz doğrultusunda çevresel ve sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek için sürdürülebilir kaynak kullanımının ve satın almanın önemli bir rolü olduğunun bilincindeyiz. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın bir göstergesi olarak, ham maddelerimizi sorumlu bir şekilde tedarik ediyoruz; insanlara, çevreye ve gezegenimize saygılı bir şekilde üretim yapan tedarikçilerle çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik, tedarik ve satın alma stratejimizin ana unsurlarından biridir. Çevreye sorumlu bir biçimde üretilen ham maddeleri tedarik ediyoruz ve çevresel ayak izimizi azaltmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir kaynak kullanımı ve tedariki konusundaki hassasiyetimiz kapsamında, faaliyetlerimiz için gerekli olan ürünlerin doğrulanmış sürdürülebilir kaynaklardan tedarik edilmesine öncelik veriyoruz. Mart 2024'den beri sürdürülebilir palm yağı üretimine katkı sağlama adına %100 Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) Mass Balance (Kütle Denkliği) sertifikalı palm yağı tedarik ediyoruz. Restoranlarda kullandığımız kağıt ambalaj ve servis malzemeleri için Forest Stewardship Council (FSC) sertifikalı ham madde kullanımını gözetecek şekilde satın alma kriterlerimizi dönüştürme yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırmızı et ürünlerimizi besi işletmesi ISO 34700 Hayvan Refahı Yönetim Sistemi standardının gerekliliklerine göre işletilen onaylı tedarikçimiz Ekur Et Entegre / Amasya Et Ürünleri'nden temin ediyoruz. Ayrıca, sürdürülebilirlik odaklı bir tedarik zinciri oluşumunu destekleyebilmek adına ESG Tedarik Zinciri Performans Yönetimi araçlarını kullanıyor, kritik tedarikçilerimizin ESG performanslarını ve ESG odaklı risklerini yapay zeka temelli analiz yöntemleri kullanarak ölçüyoruz.
MEDYA