Geleneksel lezzetler arasında en sevilenlerden biri olan döneri, kaliteli ve doğal malzemelerle hazırlayarak müşterisine sunan Usta Dönerci® 2013 yılında TAB Gıda tarafından kurulmuştur. TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki çeyrek asırlık deneyimi, Usta Dönerci® markasının kaliteli ve leziz ürünleri ile restoran yatırımcılığına avantajlı bir başlangıç yapmak isteyenler Usta Dönerci® franchise başvurusu yapabilirler. Bugün Türkiye genelinde 160’tan fazla Usta Dönerci® restoranı bulunmaktadır.
Usta Dönerci® franchise başvuru yapmak isteyen yatırımcılar Usta Dönerci® resmi internet sitesinde bulunan ön başvuru formunu doldurmalıdır. Form eksik veya hatalı doldurulduğunda değerlendirmeye alınmamaktadır. TAB Gıda franchise sisteminin gereklilikleri karşılandığı takdirde franchisee adayları ile TAB Gıda yetkilileri arasında Usta Dönerci® franchise süreci için görüşmeler başlatılmaktadır.
Usta Dönerci® franchise koşulları TAB Gıda tarafından belirlenmiştir. TAB Gıda franchise sistemine Usta Dönerci® markası ile dahil olmak isteyen yatırımcıların gerekli finansal şartları karşılaması gerekir. Usta Dönerci franchise bedeli 250.000 USD+KDV’den başlamaktadır. 250.000 USD+KDV’den başlayan Usta Dönerci® franchise bedeli karşılandığı takdirde yatırımcılar 10 yıl boyunca sahip oldukları restoranda Usta Dönerci® markası altında ticari faaliyetlerine devam edebilirler.
Usta Dönerci® franchise şartları arasında sermaye gereksinimi bir faktör olsa da TAB Gıda franchise sistemi gereği Usta Dönerci® franchise fiziksel koşullar da sağlanmalıdır. Usta Dönerci® restoran yatırımcılığı için giriş katında minimum 120 m2 alanı bulunan, toplam kapalı alanı ise minimum 280 m2 olan işletmeler tercih edilmelidir.
Restoran için aday mekânlar TAB Gıda yetkililerince denetlenir ve onaylandığı takdirde kiralama işlemi yapılır. İşletmenin her katı için tavan yüksekliğinin minimum 2.90 metre olması, ön cephe genişliğinin ise minimum 6.50 metre olması aranan şartlar arasında yer alır. Tüm bunlara ek olarak Usta Dönerci® franchisee olmak isteyen yatırımcıların başarılı bir iş geçmişine sahip olmaları ve TAB Gıda eğitimlerine katılım sağlamaları da franchise sözleşmesinin imzalanabilmesi için gerekli unsurlardır.
TAB Food Investments (TFI) Usta Dönerci markasını 2013 yılında kurmuştur. Özenle seçilmiş, kaliteli malzemelerin kullanılarak üretildiği Usta Dönerci lezzetleri, Türkiye genelindeki 160’tan fazla restoran işletmesinde Türk halkı ile buluşturulmaktadır. Binlerce yıllık lezzet geleneğini günümüze taşımak için Usta Dönerci restoran yatırımcılığı fırsatlarını değerlendirmek isteyenler bu bölümde Usta Dönerci franchise koşulları hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirler.
TAB Gıda Usta Dönerci® franchise şartlarını belirler ve girişimcilerin Usta Dönerci® franchise koşullarını karşılayıp karşılamadığını denetler. Usta Dönerci® franchise sözleşmesinin imzalanması ve yatırımcıların faaliyetlerine başlaması için öncelikle ön başvuru formunun doldurulması gerekir. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan Usta Dönerci® franchise başvuru formu TAB Gıda yetkilileri tarafından değerlendirilir. Yatırımcı TAB Gıda franchise şartlarına uyuyorsa detaylı görüşmeler başlatılır.
“Güvenilir Kaynaktan Lezzetli Et, Hızlı Servis, Ulaşılabilir Fiyat” politikasından ödün vermeyen Usta Dönerci® restoran yatırımcılığı kârlılığını elde etmek isteyen girişimcilerin “Usta Dönerci® franchise ne kadar?” sorusu hakkında bilgi alma isteğini artırıyor. Usta Dönerci® franchise bedeli 250.000 USD+KDV’den başlıyor.
Usta Dönerci® franchise süresi 10 yıldır. Franchise sözleşmesi sonrası yatırımcılara verilen lisans sayesinde yatırımcılar sahip oldukları restoranda Usta Dönerci® markası altında ticari faaliyet gösterirler.
Usta Dönerci® franchise fiziksel koşullar da TAB Gıda tarafından belirlenmiştir. Gerekli koşullar arasında hem lokasyon özellikleri hem de mekân alan kriterleri belirtilmektedir. Usta Dönerci® franchise şartları arasında restoran olarak kullanılacak mekânın giriş katında olması, giriş katın en az 110 m2 alana sahip olması, mekânın toplam alanının ise 280 m2 olması gereklidir. Bu kriterlere ek olarak her hat için tavan yüksekliğinin 2.90 metre ve restoranın ön cephe genişliğinin ise 6.5 metre ölçülerinde olması şartı aranmaktadır.
Gerek büyük illerden gerekse Türkiye genelinden Usta Dönerci® franchise işletmelerine büyük bir talep bulunmaktadır. Bu nedenle TAB Gıda Türkiye’nin tüm bölgelerinde, birçok şehirde Usta Dönerci franchise restoran işletmeciliği yapma imkânı sağlamaktadır. Büyük şehirlerle sınırlı kalmayan işletme ağı arasında Usta Dönerci® Şanlıurfa franchise ve Usta Dönerci® Mardin franchise gibi kültür turizmi için önemli lokasyonlar da bulunmaktadır.
MEDYA